Ari Takanen

Blogi

Vaalikoneet ja SOTE-sotku

Almamedian (Iltalehti & Uusi Suomi) vaalikoneeseen kirjoitettua:

”Kunnan taloustilanne vaatii leikkausten sijaan keskittymistä tulojen kasvattamiseen. Yksi ratkaisu on kasvattaa alueen yritystoimintaa liiketoimintaa kehittämällä ja kasvua rahoittamalla. Talousasioiden lisäksi olen huolissani julkisen puolen peruskoulutuksen resursseista ja tasosta, matkailun surkeasta tasosta, sekä alueen houkuttelevuudesta. Ajatusmaailmaani vaikuttaa hautomoyhteisö Kielo, sekä kolmilapsinen uusioperheeni, sekä pieni koira, joka kaipaa koirapuistoa Ritaharjuun.”

Erikoista että taloustilanteeseen vaalikoneen tekijä on nähnyt vaihtoehdoiksi vain verojen korottamisen tai kulujen leikkaamisen. Oikea ratkaisuhan on kasvattaa verotuloja yritystoimintaa kasvattamalla ja poistamalla työttömyyttä.

Sote-sotku on järkyttävä kaaos ja menossa suoraan kohti palvelujen rajua heikkenemistä ja kallistumista. Oma mielipiteeni on, että järkyttävän maakuntahimmelin sijaan yksityinen sektori pitää ottaa mukaan palvelutarjontaan, ja esimerkiksi palvelusetelien kautta tuoda kuntalaisille aito valinnanvapaus palveluntarjoajan suhteen. Jos maakuntahimmeli ja SOTE etenee, ei kuntapolitiikoilla ole mitään sanomista tulevaisuuden terveydenhuoltoon liittyviin asioihin.

Vanhuksista pitää pitää huolta, mutta ratkaisuja pitää etsiä uudenlaisista toimintamalleista yhteistyössä pienten paikallisten yksityisten yritysten kanssa. Koulutuksen ei saa kärsiä. Vanhusten huolehtimiseen kannattaa etsiä yksityisiä ratkaisuja ja yhteistyömalleja yksityisten toimijoiden kanssa. Julkisten toimijoiden pitäisi pyrkiä huolehtimaan vain heikkotuloisimmista ja kunnista joissa yksityistä toimintaa ei voi saada kannattavaksi.

Pitääkö turvallisuuteen lisätä resursseja? En ole havainnut suuria turvallisuusuhkia Oulussa. Väkivallan lietsominen mediassa pitäisi saada kuriin, kansalaisten pelottelu täysin epätodennäköisillä tapauksilla lööppimedian kaltaisella paikallismedialla pitää lopettaa.

Kulttuuripääkaupungiksi pääseminen moninkertaistaa kulttuuriin käytettävät resurssit. Kulttuuri ja matkailu on tärkeimpiä kehityskohtia jos haluamme tänne muuttoliikettä ja turismia. Nyt alle 10% palveluista on edes löydettävissä englanninkielellä.

Suurimpaan osaan kysymyksistä vastasin vaan tyyliin ”Valinnanvapaus. Holhoaminen on kirous.” 😊

Saa nähdä käynkö tuota vielä joskus muokkaamassa.

Facebook
Twitter
LinkedIn